Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Konya’da Lojistik köy kurulmasını önerdi. Konya Organize Sanayi Bölgesi’ne yakın Pınarbaşı İstasyonu civarına kurulacak bir lojistik köyün hem demir yoluna, hem de kara yoluna yakın olduğuna dikkat çeken Üzülmez, projenin Konya ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.
Konya Ticaret Odası Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Konya’nın 80’nin üzerinde ürün çeşidi ile, başta otomotiv yan sanayi olmak üzere, makine imalat sanayi, gıda sanayi, döküm sanayi, ayakkabı sanayi, ambalaj ve son yıllarda tekstil sanayi olmak üzere bir çok alanda üretim yaptığına dikkati çekerek, Lojistik köyün Konya sanayisi için çok önemli olduğunu bildirdi. Lojistik firmaların kargo ve ambar taşımacılığında hem daha ekonomik, hem de daha güvenli olan demiryolunu tercih etmelerinin teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Üzülmez, “Hizmeti müşterinin ayağına götüren ve adrese teslim eden bir demiryolu kargo taşımacılığı ekonomik oluşu da göz önüne alınırsa sanayicimiz tarafından her zaman tercih edilecektir. Konya hinterlandıyla coğrafik konumuyla lojistik köye en fazla ihtiyaç duyan şehirlerin başında gelmektedir. Lojistik Köyün kurulması için Pınarbaşı İstasyonu yakınlarında, Konya Havaalanı, Konya Organize Sanayi Bölgesi ve diğer özel organize ve sanayi bölgelerine, yakın ve oldukça uygun bir arazi mevcuttur. Bu bağlamda söz konusu araziye Orta Anadolu’nun demiryolu taşımacılık yükünü kaldıracak büyüklükte bir lojistik köy kurulmalıdır.” dedi.
Kurulacak Lojistik Köy ile Konya Organize Sanayi Bölgesini bağlayan bir iltisak hattı kurulmasını öneren Üzülmez, şöyle konuştu:
“Konya Organize Sanayi Bölgesi ve diğer özel Organize Bölgeleri ve sanayilerine yakın bir bölgeye kurulacak olan Lojistik Köyünün aktif bir şekilde kullanımını sağlamak, işletmeleri Lojistik Köyünü kullanmaya teşvik etmek ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen başta ağır sanayi ürünleri olmak üzere diğer ürünlerin taşınmasını kolaylaştırmak için Lojistik köy ile Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin optimum kullanımına imkan sağlayacak uygun bir yerinden iltisak hattı bağlantısının sağlanması gerekmektedir. Bu iltisak hattının, muhakkak ki demiryolu ve karayolu geçişlerinin hem kısa yoldan, hemde ekonomik olacak şekilde yapılması gerekmektedir.”
Üzülmez, Lojistik köy kurulmasıyla ilgili talebi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’e “Konya-Karaman İlleri Ekonomik Sosyal Koordinasyon Toplantısında” iletildiğini sözlerine ekledi.
Konya’da Lojistik Koy Kurulsun
zaman: 03:03
Etiketler: ambalaj, ayakkabı sanayi, demiryolu tasimaciligi, döküm sanayi, gıda sanayi, lojistik, makine imalat sanayi, otomotiv yan sanayi, tekstil sanayi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder