Konya'dan Diger Sehirlere de Hava Ulasimi Saglanmali



KTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez,

“Konya’dan İstanbul dışındaki diğer şehirlere de hava ulaşımı sağlanmalı”

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, hava yolu ulaşımında Konya’nın geldiği noktanın iyi, ancak yeterli olmadığını söyledi. Üzülmez, Konya’nın İstanbul’un dışında İzmir, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon gibi şehirlerle de hava ulaşımının sağlanması gerektiğini belirtti.

Konya Ticaret Odası Meclis Toplantısı’na Türk Hava Yolları (THY) Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı katıldı. Meclis Üyelerine Türk Hava Yolları’nın faaliyetleri hakkında bilgi veren Postallı, yaz sezonunda Konya-Kopenhag ve Konya-İstanbul seferlerini üçe çıkardıklarını söyledi. Sabah seferlerinin Konyalı sanayici ve iş adamları açısından önemini bildiklerini ifade eden Postallı, “Sabah seferlerimiz Konya için büyük önem taşıyor. Örneğin 6.15 uçağımızla iş adamlarımız Avrupa’daki işini halledip Konya’ya dönebiliyor”dedi. Konya’yı dünyaya, dünyayı Konya’ya taşımakta kararlı olduklarını ifade eden Postallı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla 20 kişilik ekibi Konya tanıtımını yapmaları için yurt dışına ücretsiz götüreceklerini kaydetti.


Seferler artırılmalı

Konya’nın uçak seferleri konusunda geldiği noktanın iyi, ancak yetersiz olduğunu söyleyen KTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, “Uçak konusunu Ticaret Odası Başkanı olduğum günden bu yana milli mesele yaptım. Biz başkan olduğumuzda Konya’da uçak seferleri yoktu. Her gittiğimiz yerde ‘Konyalılar uçağa binmez’ deniliyordu. Bugün Konya hava ulaşımında bir yerlere geldi. Ancak biz gelinen bu noktayı asla yeterli bulmuyoruz.”diye konuştu.

Konya’nın acilen mevcut seferlerin yanında bir öğle seferine ihtiyacının bulunduğunu anlatan Başkan Üzülmez, ayrıca 50’şer kişilik uçakların Konya’dan Antep, Diyarbakır, İzmir, Trabzon gibi illere sefer yapması gerektiğini kaydetti. Üzülmez, artacak her uçak seferinin Konya’nın ticari ve kültürel hayatına önemli katkısının bulunacağını ifade etti.

Meclis Toplantısında THY Konya Satış Müdürü Ahmet Postallı tarafından günün anısına Başkan Üzülmez’e üzerinde ‘Konya’ yazılı uçak maketi hediye edildi.

Hiç yorum yok: