Konya’li “ARiF ve ETiK” Bir Hoca ARiF ETiK

İçerik ve konu araştırmasını İhsan KAYSERİ tarafından yapılan “Konya’lı “ARİF ve ETİK” bir hoca, ARİF ETİK” konulu Kitap Selçuklu Belediyesi Kültür yayını olarak 2008 yılında yayınlanmıştır.

İhsan Kayseri 01/Ocak/1947 yılında doğmuştur. Konya Selçuklu Eğitim Enstitüsü okumuştur.Biyografik yazılar ve Türk tarihine , Konya kültürüne hizmet edenlerin yaşantı şekilleri, yaptıkları hizmetleri kapsamlı şekilde araştırmaktadır.

Arif Etik Hoca’nın verdiği hizmeti, yaşantı şeklini en iyi şekilde çeşitli kaynaklardan araştırmıştır.

Arif Etik 1911 yılında Erzurum da doğmuştur. Makbule Hanımla evlenmiş ve üç çocuk babasıdır. 12 Aralık 1992 yılında vefat etmiştir.Yüksek İslam Enstitü ve İlahiyat Fakültesinde Farsça öğretmenliği yapmıştır.Mevlana’nın “Mesnevi” isimli eserini ezbere bilen birkaç kişiden birisidir. Sevenleri ona “Hocaların hocası” lakabını takmıştır. Noktalarıyla İlahiler, Kolay Arapça Kitabı ,Farsça-Türkçe Lügat Kitabı, Mevlana’da Manevi Görüş Kitabı ,Şems ve Mevlana Kitabı adlı eserleri yer almaktadır.

Kayseri’nin hazırladığı Kitabın en ilgi çekici yönü ise “Dostlarının Kalemiyle” bölümüdür. Tam bir hatıra defteri gibi uyarlanıştır. Başta oğulları olmak üzere 58 kişi Etik’in yaptığı eserler ve sunduğu hizmetler karşısında övgü dolu sözlerle kalplerindeki yerini dile getirmişlerdir. Fotoğraflarla da ailesi ve özel yaşamı ortaya konulmuştur.

Hiç yorum yok: