Konya Sanayileşmede Hızlı İlerleyen Bir Kent

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri Konya Ticaret Odasını ziyaret etti. Konya'nın ticaretini, sanayisini, tarihi ve turistik yerlerini tanımak amacı ile gezi düzenlediklerin belirten İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin, Konya'yı çok beğendiklerini söyledi.

Konya'nın sanayileşme alanında çok hızlı ilerleme kaydettiğini, tarihi ve turistik yerleri ile önemli bir kent olduğunu belirten Şahin, gördükleri ilgiden dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.
KTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Seyit Karaca ile Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Mutluer tarafından karşılanan heyete Konya ekonomisi hakkında bilgi verildi.

Konya'nın sanayi alanında yatırımı, üretimi ile önemli bir sektörel zenginliğe sahip olduğunu belirten KTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Seyit Karaca “Konya her yönü ile gelişmeye açık bir kent. Bütün bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Bizler KTO olarak sanayicimizin ürettiği ürünleri dış pazarlara aracısız olarak taşıması ve tanıtması için uluslararası bir fuar alanı kurduk. Bugün bu fuar sayesinde Konya'ya yabancı alım heyetleri gelmeye ve Konya sanayisini tanımaya başladılar.”dedi.

Heyet Konya Ticaret Odası'nı ziyaretinden sonra bazı sanayi kuruluşlarında incelemelerde bulundu, Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek şehrimizden ayrıldı.

Hiç yorum yok: